Home
                    Weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren
Ouders doen veel voor hun kinderen wanneer ze hen helpen opgroeien tot weerbare kinderen.
Als ouder kan je nog zo je best doen, soms maken de omstandigheden het moeilijk om je kind te helpen weerbaar te worden. In dat geval kan hulp, in de vorm van een weerbaarheidstraining, uitkomst bieden.   
Dit weerbaarheidsprogramma is gebaseerd op de “Rots en water” methodiek. Dit is een uiterst effectief programma voor het vergroten van sociale vaardigheden en samenwerking, zelfkennis en zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren. Kinderen en jongeren worden bewust gemaakt van hun gedrag en hun functioneren d.m.v. het aanbieden van een psychofysieke training rond weerbaarheid en zelfbeheersing. De fysieke oefeningen worden afgewisseld met gesprekken waarin ruimte is voor zelfreflectie, en het maken van korte opdrachten. Deze training is een combinatie van verbale, mentale én fysieke oefeningen. Juist deze combinatie blijkt effectief in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag. De fysieke oefeningen zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en versterken, verlamming van machteloosheid te bestrijden, ja- en nee-gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen.
Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik, weerbare houding en lichaamstaal. Het programma kent 4 thema’s n.l. zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en in actie kunnen én durven komen. Deze thema’s worden in de training als 4 rode draden met elkaar verbonden.  

Ik bied een individueel programma aan. Voor scholen/ organisaties bestaat de mogelijkheid om groepstrainingen aan te vragen.
Naam :  
(*)
Email :  
(*)
Vraag :  
(*)
© copyright 2019 katrien ballyn
webdesign Sven Hennebel